Цветята и Жената22 януари 2015

Цветята които носят любов, късмет и пари

Създадено от gradinar
четвъртък 22 януари 2015 - 12:49:23
Цветята които носят любов, късмет и пари
Много малко от нас знаят, че част от стайните растения могат да донесат в дома ни любов, успех и богатство.

Например изящните бегонии, азалия и мушкато помагат да успеем в живота. В част от азиатските страни има вярване, че ако имаме азалия в дома, ще живем дълго и щастливо. Ако имаме поставено мушкато до азалията това ще ни донесе изобилие и благоденствие. Условието е да са близо едно до друго.

Предполагам сте слушали за "дървото на парите". Има основателна причина да се казва така. Според легендата това цвете носи пари и богатство в дома ни. Желателно е в саксията му да се зарови някоя монета. Истинското име на "дървото на парите" е пахира. Ако има цвят успеха ни е почти гарантиран.

И други цветя носят пари и богатство в дома ни. Някой от тях са юката, папратаастрофитиума и аспарагуса. Кактуса ороя например спира апашите и крадците.
Цветето "бамбук на щастието", чието истинско име е Драцена "Сандериана" е символ на финансовото благополучие и успеха. Поради тази причина е желателно всеки бизнесмен да има това цвете в офиса си. За да привлича парите е необходимо да завържите червена или златиста лента или наниз от три монети около стъблото на драцената. За привличане на клиенти е добре да засадите в офиса си мента, а за силно привличане на пари е добре да имате бугенвилия.


За благополучие в дома е добре да отглеждате прекрасната катлея. Добре е да имате цитрусуво дръвче (примерно лимон) и драцена. Те са символ на късмета и успеха.

Комфорт в дома, покой и късмет носи фикуса. От незапомнени времена той се счита за пазител на семейното огнище. Ако подарите фикус на двойка която няма наследници, се счита, че зачеването и раждането е гарантирано.

Едно от най-прекрасните цветя които носят любов и страст е хибискуса или така наречената Китайска роза. Друго цвете което може да ви донесе любов и щастие е астрата. В древна гърция посвещавали това растение на богинята Афродита. Това е причината астрата да е често срещан амулет.

Момите е добре да си вземат за отглеждане "женско щастие" (спатифилиум). Легендата разказва, че цветето помага на самотните дами да намерят половинките си, а ако вече са ги намерили, да станат майки.


Коментари



създай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 46891
Прочетено: 76026 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.

Theme by Xen