Цветята и Жената10 февруари 2013

Цветя, зодии хороскоп и още нещо

Създадено от gradinar
неделя 10 февруари 2013 - 22:56:23

cvetq-horoscope-flower.jpg1-10 януари ~ Жълт кантарион
11-20 януари ~ Магарешки бодил
21-31 януари ~ Имортела
1-10 февруари ~ Имел
11-19 февруари ~ Беладона
20-28 февруари ~ Мимоза
1-10 март ~ Мак
11-20 март ~ Лилия
21-31 март ~ Напръстник
1-20 април ~ Магнолия
21-30 април ~ Далия
1-10 май ~ Момина сълза
11-21 май ~ Тученица
22-31 май ~ Лайка
1-11 юни ~ Камбанка
12-21 юни ~ Маргаритка
22 юни – 1 юли ~ Лале
2-12 юли ~ Водна лилия
13-23 юли ~ Теменужка
24 юли-2 август ~ Шипка
3-12 август ~ Слънчоглед
13-23 август ~ Роза
24 август – 2 септември ~ Делфиниум


3-11 септември ~ Карамфил
12-22 септември ~ Астра
23 септември – 3 октомври ~ Калуна
4-13 октомври ~ Камелия
14-23 октомври ~ Люляк
24 октомври – 2 ноември ~ Фрезия
3-12 ноември ~ Орхидея
13-22 ноември ~ Божур
23 ноември – 2 декември ~ Гладиола
3-12 декември ~ Глухарче
13-22 декември ~ Лотос
23-31 декември ~ Еделвайс

А ето и значението на всяко цвете:

Жълт кантарион (1-10 януари) – Загадъчно цвете. Символизира топлината на лятото. Расте по планински ливади. Придава на характерна тайнственост, която лесно може да се обясни. Причината за затвореността може да е обичайна стеснителност. Родените под този знак упорито се стремят да постигнат целите си.

Магарешки бодил (11-20 януари) – Никой не му обръща внимание; затова като се суети постоянно “привлича огъня”. Измисля си непосилни занятия, от които лесно се отказва. Това поведение дезориентира околните и те невинаги могат да открият основната черта на бодила – добротата. Той е прекрасен приятел и стопанин. Изпълнителен работник.

Имортела (21-31 януари) – Скромен човек, но следи внимателно модата. Често става обект на завист заради елегантността си. Има достатъчно енергия, за да се пребори с всички трудности и бляскаво да победи недоброжелателите си.

Имел (1-10 февруари) – Жената се отличава с любопитство и лекота на поведението. “Рисков” характер, способен да очарова и най-непристъпния мъж. Мъжете родени под знака е добре да се занимават със спорт – културизъм, карате, тенис, за да могат да се ползват с популярност сред нежния пол.

Беладона (11-19 февруари) – Жената е красива и скромна. Не се опитвайте да я покорите от пръв поглед. Има сили и енергия, за да даде отпор. Може би ще успеете след втория опит. Мъжете често не са красавци, но работят неуморно и успяват да получават това, което искат.

Мимоза (20-28 февруари) – Родените под този знак са сходни с цветето. Отличават се с повишена чувствителност. Преживяват много болезнено недооценяването в работата. Началници, не претоварвайте мимозата! Тя е свикнала да жертва себе си, за да извърши поставената задача и да заслужи поощрение като пренебрегва отпуска и болнични.

Мак (1-10 март) – Красотата на това цвете омайва като опиум. Лесно се попада в мрежите му, но трудно се излиза. Пътят му обаче е осеян с тръни. Само ако вярва в своите сили, Макът може да постигне успех. Да не набляга на месните блюда и да не забравя, че зеленчуците са източник на витамини и добро настроение.

Лилия (11-20 март) – Незаменимо очарование. Изтънчена натура. Лунно цвете. Тайна, която се разгадава само при пълнолуние. Маскарад, лъжи, флирт... Не се съобразява с нищо и умеят да бъдат щастливи.

Напръстник (21-31 март) – За разлика от цветето родените под този знак се отличават с решителност. Главата им работи като компютър – бързо и точно. Намират правилния изход и от най-обърканата ситуация. Рядко правят грешки. Само нервите им понякога могат да не издържат.

Магнолия (1-20 април) – Тя е великодушна. Щедра, обича да гуляе. Тази широта на душата често дразни околните, които очакват конкретна помощ от нея.

Далия (21-30 април) – Разкошната Далия трябва винаги да се придържа към златната среда. Максимализмът често й пречи да достигне до желаната цел. Далиите трябва по-прецизно да премислят и да разпределят своите сили. Да не разчитат изцяло на късмета. Това се отнася и за личния им живот.

Момина сълза (1-10 май) – Щедро, открито сърце. Може да бъде откъсната от хербарии или от любител на тънък аромат. Жената има нужда от надежден защитник, например от мъж Магарешки бодил. В службата прекаленото усърдие действа на нервите на началника.

Тученица (11-21 май) – Недоверчиви, предпазливи, винаги готови за измама – дори на любимия човек. С тях е трудно вкъщи, в службата и особено в любовта. Тученицата трябва да се пази.

Лайка (22-31 май) – Трудно е да ги разбереш, независимо, че примамват към себе си. Имат привлекателна външност, в службата обаче се стараят да злепоставят съперника заради кариера или от “интерес към спорта”. Лайко, не забивай нож в гърба на другаря си!

Камбанка (1-11 юни) – Консервативни. Всяка промяна ги плаши, понякога ги хвърля в отчаяние. Спасението за тях е в доброто семейство и приличния дом. Ако тръгнат в командировка, да пътуват с влак. В никакъв случай да не летят със самолет.

Маргаритка (12-21 юни) – Не се отличават с романтизъм и смелост. Тихи, домоседи, предпазливи, наблюдателни. Най-често се участват в събитията като “странични наблюдатели”, но постигат своето.

Лале (22 юни – 1 юли) – Мъжът е донжуан. Постига всичко с лекота. Жената е енергична, с високо мнение за себе си. Нужни са много сили и старание, за да ви забележи. Мъжете с жени Лале по принцип са нещастни.

Водна лилия (2-12 юли) – Вода, земя и въздух. Изобщо разнообразни натури, които като Лотоса се чувстват добре в няколко стихии. Лесно преодоляват малките препятствия по пътя си.

Теменужка (13-23 юли) – Привлича всеобщото внимание. Обича да се крие в сянка, но винаги е готова да излезе на слънце и да вземе това, което й се полага. А после се дръжте!

Шипка (24 юли-2 август) – Боде. С голи ръце няма да я вземете. Ако посегнете, ще се задействат бодлите, за да я защитят. Но без нея не може.

Слънчоглед (3-12 август) – Намерил своето място под слънцето. Успехите не го заслепяват, не го спират конфликтите. Движи се напред (а може би в кръг) в зависимост от слънцето.

Роза (13-23 август) – Кралица на цветята. Предизвиква завист. Срещу нея се плетат интриги, стремят се да я изместят от законното място. Тя е непристъпна. Сложно е постоянно да показва недосегаемост. Да се грижи за здравето си и да не се преуморява.

Делфиниум (24 август – 2 септември) – Аскет. Не е взискателен към себе си, а към околните. За съжаление родените под знака на делфиниума често стават изкупителна жертва. Трябва да умеят да дават отпор на недоброжелателите.

Карамфил (3-11 септември) – Много прями, което съвсем не се харесва на околните. Но те държат на своето, дори силата да не е на тяхна страна. Важното е да отстояват истината.

Астра (12-22 септември) – Подобно на звезди в нощта разсейват мрака с весел нрав. Но това не е лекомислено веселие, а осъзнато поведение. Затова ги ценят и подчинени, и началници.

Калуна (23 септември – 3 октомври) – Родените под знака са изискани. Те са незаменими и универсални експерти. Знаят цената на златните си ръце. Добри приятели. В беда няма да ви изоставят.

Камелия (4-13 октомври) – Приятна външност. Изтънченни и независими. С детинско поведение и артистични данни.

Люляк (14-23 октомври) – Символ на свежест, младост и разцвет. Старателни и целеустремени. С удоволствие помагат на другите. Не обръщат внимание на хитрите и ловки хватки на колегите от службата.

Фрезия (24 октомври – 2 ноември) – Безстрашни, настойчиви, упорити, което понякога им вреди. Предизвикват симпатия, благодарение на която се издигат в службата. Трябва да са по-дипломатични и да не се преуморяват.

Орхидея (3-12 ноември) – Отличават се с тайнственост и загадъчност. Мнителността им често води до конфликти с колегите и началника. Но с търпение и труд всичко се постига.

Божур (13-22 ноември) – Да не се боят за здравето си. Леко понасят натоварване, но при разумни почивки. Да са по-сдържани и по-малко да споделят своите планове.

Гладиола (23 ноември –2 декември) – Родените под този знак не се отличават с особен талант, но са много изпълнителни и трудолюбиви. Под умело ръководство могат да постигнат високи резултати. Не обичат да се хвалят.

Глухарче (3-12 декември) – Символ за топлина. Обичат свежестта, полъха на вятъра. Не могат без вниманието на околните. Тяхната екстравагантност понякога минава границите на добрия вкус и обществените норми. Ако ги критикуват в работата, могат да се защитят с реални резултати.

Лотос (13-22 декември) – Символ на чистота. Екзотични, нестандартни в мислите и поведението. Да са по-гъвкави в отношенията с хората.

Еделвайс (23-31 декември) – Родените под този знак са добри и надеждни приятели. Спокойни по темперамент. Във вихъра на събитията никога не губят търпение.


Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1539
Прочетено: 9890 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen