Декоративно-цъфтящи13 май 2011

Памуче - Gossypium

Създадено от gradinar
петък 13 май 2011 - 10:23:26

gossypium-sturtianum-600.jpg Gossypium.jpg Gossypium4.jpg Gossypium5.jpg gossypium_herbaceum3.jpg

Gossypium1.jpg Gossypium2.jpg Gossypium3.jpg gossypium_darwinii2.jpg

Цъфтеж: юли-август
Семейство: Malvaceae (слезови)
Родина: Индия

Това интересно едногодишно саксиено цвете можете безпроблемно да отгледате от семена или пък да си го купите. Срещат се G. herbaceum с жълти цветове и пурпурни устенца или G. hirsutum с бели или светложълти цветове, които се обагрят в розово до пурпурно червено. Едногодишно саксиено цвете, достига височина до 50см.Място
Това цвете следва целогодишно да се държи на слънчево, топло и проветриво място със стайна температура. Докато се образуват плодовете, може да бъде и малко по-хладно.

Грижи
Памучето трябва обилно да се полива с мека вода и достатъчно да се тори. Насъбирането на застояла вода обаче обезателно трябва да се избягва. Бързорастящото цвете обича от време на време непряко оросяване.

Размножаване
Семената се посяват още през януари-февруари на светло място при температура 20°С и добра влажност на почвата. Посадете черните семена на около един сантиметър дълбочина в почвата. Покрийте съда с посадката с фолио. Семената покълват сравнително бързо. Щом растенията развият по пет листа, се пикират в саксии 12 номер. От този момент нататък е важно да се държат на слънчево и защитено от течение място.

Съвет на градинаря
Запомнете, че памучето се нуждае от място до прозореца. От плодните капсулки, които се отварят през есента, можете да получите семена за следващата посадка.


Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 9498
Прочетено: 15481 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.

Theme by Xen