Съвети на специалиста13 септември 2013

Съвети за удължаване живота на букета

Създадено от gradinar
петък 13 септември 2013 - 12:19:19

Съвети за удължаване живота на букетаКолко дълго ще се запази букетът се предопределя още при брането на цветята. Преди всичко те не трябва да се откъсват, а да се отрязват с остър инструмент, за да не се нараняват и смачкват стъблата им. Най-подходящото време за събиране на букетите е привечер, но в облачно време може и през целия ден. Цветята за букетите трябва да бъдат с добро качество, достигнали известна зрялост. Розите, карамфилите, люлякът, хризантемите трябва да бъдат разтворени, а гладиолите, божурите и кремовете се берат като пъпки. Ако цветята са престояли без вода, отрезите им трябва да се подновят. това се прави обикновенно "косо", за да не прилепва дръжката към дъното на съда и да не се затрудни всмукването на водата.

За някои видове цветя като зюмбюл или лале отрезът се прави под вода. При цветя с твърди дръжки или клончета от храстови видове краищата им трябва да се разцепят донякъде или да се начикат с тъп твърд предмет. Най-лесно загниват листаат, затова те трябва да се почистват в натопения край на стъблото.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 4254
Прочетено: 14771 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen