Съвети на специалиста02 септември 2013

Как да изберем стайните растения

Създадено от gradinar
понеделник 02 септември 2013 - 09:28:23

Как да изберем стайните растенияОт древни времена бита и обичаите на хората са били свързани с цветята-с цветя са кичели къщите, посрещали с гирлянди гостите, а по късно с големите географски открития са започнали да опознават все повече растения от полята, горите и планините на новооткритите континенти. Запленени от красотата им, те поискали да ги имат в домовете си. Така се появили стайните растения-една голяма група декоративни растения, чиито отделни видове могат да бъдат отглеждани в домашни условия на любителски начала. Отглеждането на растения при домашни условия е станало необходимост за повечето съвременни хора, принудени да живеят откъснати от природата. То доставя голямо удоволствие от създадената по този начин красота у дома през всички сезони на годината. Наред с това обаче то изисква усилия и грижи, свързани с известни умения и познания в областта на цветарството.

Избор на стайни-саксийни растения. Когато трябва да се решава какви стайни растения ще се отглеждат, трябва да се знае, че те се разделят на следните няколко групи:

Цъфтящи - с основен декоративен елемент цветовете. Различните видове цъфтят през различните месеци, така че при внимателен подбор може да се осигури цъфтяща украса през цялата година.

Листно декоративни - с декоративен ефект, създаден от листата, които могат да бъдат с оригинална окраска, с различна големина или с особена форма.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 4281
Прочетено: 13186 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen