Многогодишни тревисти растения13 февруари 2010

Баухиния - Bauhinia

Създадено от gradinar
събота 13 февруари 2010 - 16:05:04

2523_LEGUMINOSAE_Bauhinia_purpurea___Alba.jpg Bauhinia.jpg Bauhinia1.jpg Bauhinia_blakeana_(Hong_Kong_orchid_tree)_1.jpg Bauhinia_blakeana_(Hong_Kong_orchid_tree)_2.jpg Bauhinia_grandidieri_flower_2503.JPG bauhinia_purpurea-dsc02189-wp.jpg

Баухинията (Bauhinia) е изключително красиво дърво от семейство Бобови, което в стайни условия може да се отглежда като дребно храстче или като бонсай.

В родната си Югоизточна Азия  е широко разпространена - срещат се 200-300 вида. Между тях има вечнозелении опадливи храсти, лиани и дървета.

Цветовете й са много красиви, напомнят и по форма, и по багри орхидеи. Освен това са благоуханни. Наистина  траят само един ден, но обикновено са много и от края на февруари до средата на лятото красят дома. След това тази задача се поема от листата - едри и красиви. Те силно напомнят пеперуди и по формата си, и по своята "подвижност". При засушаване и при горещина се свиват около (снимка) централната жилка, с което изпаряващата им повърхност намалява и растението се предпазва от изсушаване. Щом температурата и влагата се подобрят, листата отново се връщат в нормално порложение.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 922
Прочетено: 7587 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen