Многогодишни тревисти растения28 май 2009

Карамфил - Dianthus

Създадено от gradinar
четвъртък 28 май 2009 - 19:58:50

Diamond_Dianthus.JPG Dianthus-First-Love1024.jpg Dianthus.jpg Dianthus1.jpg dianthus10_05.jpg Dianthus_amurensis.JPG Dianthus_arenarius_02_h.jpg Dianthus_barbatus__Indian_Carpet_.jpg Dianthus_Bath_s_Pink.JPG Hollis-garden-dianthus2.JPG

dianthus_arenarius_02.h.jpgКарамфил (Dianthus) е род покритосеменни растения от семейство Карамфилови (Caryophyllaceae). Разпространени са главно в Европа и Азия, като няколко вида се срещат в Северна Африка, а един (Dianthus repens) - в субполярните части на Северна Америка. Видът градински карамфил (Dianthus caryophyllus) се отглежда често като декоративно цвете.

Първоначалният му естествен цвят е с розов оттенък, но по-късно са получени културни видове в други цветове, включително червен, бял, жълт и зеленикав.

Въпреки ча първоначално името „карамфил“ е използвано само за вида Dianthus caryophyllus, то често се употребява за други видове Dianthus, особено за градински хибриди между D. caryophyllus и други видове от рода.

Червения карамфил e е символ на искрена любов. Ако го предпочитате, имате твърд характер. Но изборът ви означава също, че се стремите към авантюри. Почитателите на карамфили в пастелни цветове се нуждаят от любов.

Внимавайте с тази, която обича карамфилите.Тя помага на тези, които се обръщат към нея, но към собствената си цел се стреми без компромиси, като булдозер.Жена, която твърдо знае какво иска.

Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1532
Прочетено: 16027 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen