Орхидеи и Бромелиеви03 ноември 2008

Фалаенопсис - Phalaenopsis

Създадено от gradinar
понеделник 03 ноември 2008 - 10:16:58

006299346-big.jpg 1.JPG dendrobium-phalaenopsis.jpg Den__phalaenopsis_alba.jpg orchidee_phalaenopsis_rot_1.jpg phalaenopsis-orchid.jpg PhalaenopsisOrchid.jpg Phalaenopsis_NOID_#3_Birthday_Plant.jpg yellow-phalaenopsis-orchid-dsc00935.jpg

phalaenopsis_pink2.jpgПредставителите на Phalaenopsis не пръскат аромат, но пък приличат на влюбени пеперуди-названието им неслучайно произлиза от гръцкото phalaina. Цветовете са нагъсто и разперват \"крилца\" един след друг на стъбло с височина до 60 см. Най-разространената окраска е бяло с жълто или с розовеникави петънца, но хибридизацията позволява да си поръчате ивици.

Една от най-разпространените орхидеи за отглеждане в домашни условия. Има късо стебло с няколко тъмно зелени кожести листа разположени в розетка. Цъфти с едно или две цветни стъбла, върху които са разположени цветовете. Най-разпространени са розово и бяло цифтящите видове, но има и такива е жълт, оранжев, червен и виолетов цвят.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 636
Прочетено: 12310 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen