Съвети на специалиста19 август 2008

Скален кът и Алипинеум

Създадено от gradinar
вторник 19 август 2008 - 11:17:37


alpineum.jpgЕдин от най-атрактивните елементи на двор и пространство са "скалените кътове" и "Алипинеумите".Алпинеумите и водните площи изискват слънчево местоположение и поради характера на формите си се съчетват много добре в комбинация. Много често алпинеумът е мястото откъдето започва водна каскада или създава декоративен фон за водната площ и растителност. Алпинеумът може да се разположи в тревна площ в някои от притегателните визуално точки на градината. Той може да се изгради в предварително подготвено легло от трошен камък, за свързване с околната настилка, да служи за естествено укрепване на откоси, прикриване на огради или просто да е елемент, който раздвижва визуално терена на градината.

Подходящи за използване на озеленяване на алпинеуми и скални кътове са следните Видове:
Дървета и храсти - Acer palmatum, Albizzia, Betula, Cercis, Catalpa, Chamaecyparis, Corylus, Cornus, Hibiscus, Ilex, Lonicera, Machonia, Magnolia, Malus, Picea, Pingus mugo, Prunus, Rhus typhina, Sorbus, Thuja, Tsuga, Taxus, Yucca и др.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 763
Прочетено: 9916 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen