Декоративно-листни10 август 2008

Кордилине - Cordyline

Създадено от gradinar
неделя 10 август 2008 - 15:49:05

Cordyline-Xerox.jpg Cordyline_assorted.JPG Cordyline_colour.jpg Cordyline_sp__-_var-pink_integrity_-_desc-leaves_-_from-DC1.jpg Cordyline_terminalis_dsc03651.jpg

cordyline_sanguinea.jpgТова растение, подобно на юка, обикновено се предлага като Dracaena indivisa. Разликата обаче е в корените - драцените имат тънки, оранжевожълти корени, а кордилинето - конусовидни удебелени корени. В родината си корди-линето се развива като „дърво" с височина 12м. Дългите около 1м мечовидни листа образуват сноп и провисват елегантно. В голям съд не цъфти.

Родината на растението са Австралия и Нова Зенландия. Прилича на храст или малко дърво. Корделинето е близък роднина на драцената, с която често се бъркат.
Високо е 35 – 70 см. Растението по правило е по – компактно от драцената, листата са по – красиви.
Листата имат цвят на череша или са в зелено и бяло, зелено, розово или жълто, с многобройни жилки по тях. Коренището е масивно, корените са бели. Чрез делене на коренището се образуват младите растения.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1963
Прочетено: 12968 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen