Съвети на специалиста28 юли 2008

Интериор на балкон

Създадено от gradinar
понеделник 28 юли 2008 - 16:24:01

achimenes_erecta.jpgДизайн на балкона: За много любители на цветята и градините балконът е единственото зелено пространство. Стандартният балкон е около 4 квадратни метра - територия, която ограничава избора при засаждането и подредбате на декоративни растения. Балконът е място за цветна градина, там не бива да има никакви излишни шкафове, простори, велосипеди, буркани, авточасти и кофи за боклук. Оптималният подход за облагородяване на балкона е да се поставят два стола и една маса, няколко едри цветя в саксии и две или три сандъчета с обилно цъфтящи сезонни цветя. Балконът може да се освети с мека светлина, да се постави кафез с екзотична птица и толкова. Създаването на интимно пространство за отдих е главната идея при озеленяването на балкона.

Растителност
: Почти всички стайни растения са подходящи за отглеждане на балкона; ако балконът е остъклен това може да се случва през цялата година, а ако е открит - само през топлия сезон. Организирането на балконските цветя става чрез поставяне на няколко по-едри растения в големи саксии и около тях - няколко дребни саксийни цветя.


Багровото разнообразие се осъществява от цветята в балконските сандъчета. Използването на каскадни цветя прави фасадата красива, но самите стопани отвътре не виждат почти нищо от цветята. Засадете цветя с изправени стъбла, които ще радват и вашия поглед. Едно от сандъчетата може да се отдели за дребни подправки.

Балконска мебел: За много любители на цветята и градините балконът е единственото зелено пространство. Стандартният балкон е около 4 квадратни метра - територия, която ограничава избора при засаждането и подредбате на декоративни растения. Балконът е място за цветна градина, там не бива да има никакви излишни шкафове, простори, велосипеди, буркани, авточасти и кофи за боклук. Оптималният подход за облагородяване на балкона е да се поставят два стола и една маса, няколко едри цветя в саксии и две или три сандъчета с обилно цъфтящи сезонни цветя. Балконът може да се освети с мека светлина, да се постави кафез с екзотична птица и толкова. Създаването на интимно пространство за отдих е главната идея при озеленяването на балкона.

Украса на балкона: Украсата на балкона е силен художествен елемент, който оформя стила и цялостната идея. Като украса може да се сложи малък лампион, къщичка за птици, пеещи бамбукови пръчици или няколко стари глинени стомни. Не се престаравайте, само обогатете духа на балкона, за да се чувствате в него уютно и приятно. В никакъв случай не кичете гирлянди, светещи лампички и безброй дрънкулки. От това балконът още повече ще се смали визуално със съмнителен декоративен ефект.Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 5835
Прочетено: 6801 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen