Съвети на специалиста19 август 2008

Как се засаждат цветя и билки

Създадено от gradinar
вторник 19 август 2008 - 11:27:43

agapanthus.jpgПоставя се пласт с дебелина 2-3 см от трошен камък, керамзит или напукани парчета от стари саксии за осигуряване на добър дренаж на съда за засаждане.

Постелете парче от нетъкан текстил или тънка вата, която да предпазва промиването на почвата при поливане. Напълнете съда за засаждане до половина с почвена смеска за саксийни растения.

Aко използвате специалните саксии за билки или ягоди, извършвайте засаждането на пластове, според разположението на дупките на саксиите. В страничните отвори може да засадите различни видове, но за централния отвор подберете атрактивен вид, за да завърши композицията.


Предварително определете по Ваше желание растенията, особено в случай, че ще аранжирате различни видове. По високите видове поставете в средата на съда, а каскадните по периферията. Подбирайте растения с еднакви изисквания към светлина, поливане и вид на почва. Внимателно освободете растенията от контейнерите без да наранявате кореновата система, подредете в съда и допълнете с почва.

Покрийте с 2-3 см почва и ако желаете с мулч за запазване на влагата. Полейте добре новозасадените растения.


Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1561
Прочетено: 6742 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen