Съвети на специалиста28 юли 2008

Саксии, сандъчета, цветарници

Създадено от gradinar
понеделник 28 юли 2008 - 16:46:23

aspidistra.jpgКерамични саксии: Керамичните саксии са по-тежки, по-скъпи и нетрайни. Въздействието им обаче е по-силно, стилно и артистично. Някои модели са ярко оцветени, но като цяло керамичните саксии са по-артистични и са подходящи за помещения с по-изискан вкус. Ако имате малко цветя в стаята, изберете керамиката. Глинените саксии са удобни за тераси, веранди, балкони и прозорци. Едроразмерните цветя изискват не стоят добре в керамични саксии, а такъв избор затруднява и манипулациите: пресаждане, преместване, аранжиране. При избор на керамични саксии изберете един стил за цялото помещение. Не гледайте красотата на отделната саксия, а се стремете да изградите общо художествено въздействие на композицията от саксии и цветя. Керамичните саксии съдържат в себе си повече красота, което ги прави подходящи за цветя с по-оскъден декоративен ефект.

Пластмасови саксии: Пластмасовите саксии са леки, евтини и трайни. Определени модели имат много семпло въздействие, като по такъв начин не отнемат от красотата на цветята, а само я допълват. Продават се и изключително натруфени пластмасови съдове, ярко оцветени или с обилни детайли и орнаменти, което повече дразни, отколкото да краси. При избиране на саксии за домашните цветя е добре да се спрете на една багра и един модел, за да изградите стилно интериорно пространство. Най-подходящата багра на пластмасовите саксии за стайни цветя е бялата. За озеленяване на балкони, тераси и веранди можете да подберете по-натурална багра - кафява или зелена. Избирайте саксии с различни размери за отделните цветя, така че да можете да ги аранжирате в групи и да изглеждат красиво. Не се изкушавайте от красотата на самата саксия, тя трябва да остава на заден план спрямо красотата на цветето, което ще расте в нея.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 2075
Прочетено: 8765 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen