Декоративно-цъфтящи20 юли 2008

Антуриум - Anthurium

Създадено от gradinar
неделя 20 юли 2008 - 17:46:31
anthurium.jpg anthurium1.jpg anthurium2.JPG AnthuriumTwingo.jpg anthurium_colors_2.jpg
anthurium_01.JPG Anthurium_1106.jpg Anthurium_andreanum_chp.JPG Red_Anthurium_bouquet_2_sized.jpg A28-Anthurium600.jpg

anthurium.jpgРодината на антуриумите е Южна Америка.Известни са около 800 вида.Много от тях се отличават с изключителна красота на цветовете или пищност на листата.Листата са големи, жилави, блестящи, с различна форма, на тънки дръжки.В стайни условия се отглеждат предимно А. andreanum, А. scherzerianum и A. crystallinum.
Anthurium andreanum – голямо растение, до 70-90 см височина. На стъблата се образуват многочислени въздушни корени, които се развиват напълно само при много висока въздушна влажност или при полягане на стъблото върху субстрата. Цветовете се образуват в пазвите на листата всяка година и издържат доста дълго време. Съществуват сортове с бели, розови, оранжеви и червени съцветия. Листата са продълговато-сърцевидни. По-добре се чувстват в оранжерия или зимна градина.
В превод от гръцки името на растението означава “цвете – храст”.
Продаван е само с отрязани корени, заради трудното му отглеждане в саксия. Но след известна селекция се появява разновидност на антуриума, която може да се отглежда и лесно в саксии.
Изключително красиво, цветето не изисква много грижи и цъфти непрекъснато – от пролет до есен, в продължение на много години.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 3950
Прочетено: 30263 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen