Орхидеи и Бромелиеви19 декември 2013

Цимбидиум ( Орхидея Цимбидиум) - Cymbidium

Създадено от gradinar
четвъртък 19 декември 2013 - 12:18:01
Cymbidium8.jpg Cymbidium7.jpg Cymbidium5.jpg Cymbidium4.jpg Cymbidium3.jpg Cymbidium1.jpg Cymbidium.jpg Cymbidium2.jpg Cymbidium6.jpg Cymbidium9.JPG

cymbidium6.jpg
Цимбидиум ( Орхидея Цимбидиум) - Cymbidium

Цимбидиумът е една невероятно красива орхидея.  Често срещано мнение е, че орхидейте се нуждаят от специални помещения и се отглеждат от по-опитните цветари. Това обаче се оказа грешна теория и в момента много аматьори цветари я отглеждат в дома си без проблем.

Орхидея Цимбидиум има големи овални издутини и листа с форма на гребло. Интересното при нея е доста продължителното цъфтене. Това я прави много търсена и невероятно предпочитана.

От цимбидиума се отглеждат главно миниатюрни хибриди. Причината за това е, че в природата Цимбидиума достига доста големи размери. Мини сортовете достигат до един метър височина.

Цимбидиум се среща най-често в Япония и Източна Азия, Австралия, Индия и др. Рода обхваща около 65-70  вида. Цветовете на Цимбидиума варират от розови и червени до бели и жълти. Ухаят невероятно. Понякога цъвтежа продължава до два месеца.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 3775
Прочетено: 39045 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.

Theme by Xen