Съвети на специалиста08 септември 2013

Борба с болести и вредители по цветята

Създадено от gradinar
неделя 08 септември 2013 - 10:55:29

Борба с болести и вредители по цветятаПри правилно отглеждане на саксийните растения не боледуват, но те не са застраховани от болести и вредители, които могат да пренесат по косвен път. При първите признаци на заболяване е необходимо болните растения да се отделят от здравите, а силно поразените да се унищожат. При стайни условия не са подходящи химически мерки за борба с болестите и вредителите по растенията, затова се препоръчват два други метода. Първият метод е механичен и се състои в ръчното отстраняване на заболелите части или на самите насекоми, ако те са още малобройни и по-големи. Вторият метод използва фитон-цидните и инсектицидните свойства на някои растения за въздействие върху вредителите. Тук ще дадем най-честите заболявания на стайните растения, причинителите им и някои прости средства за борба с тях.

Ръжда - причинява се от паразитни гъби. Средство за борба е пръскане с бордолезов разтвор - 10 г син камък се разтваря в 1 литър вода след което се прибавя една чаена лъжичка.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1686
Прочетено: 14563 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen