Съвети на специалиста26 август 2013

Пресаждане и прехвърляне на цветя

Създадено от gradinar
понеделник 26 август 2013 - 14:36:51

Пресаждане на цветятаОсновните правила, по които се извършват тези важни операции, трябва да се овладеят от всеки един любител цветар до съвършенство, тъй като от тях зависи успехът при отглеждане на саксийните растения. Двете операции с които ще ви запознаем са сходни, но имат и съществени различия.

Прехвърлянето на цветя е всъщност преместване на растението от един съд в друг, като това обикновено се прави за млади и бързорастящи видове, чиито корени бързо обхващат почвата в саксиите и затова е необходимо увеличаване на хранителната им площ. Най-подходящо време за смяна на съдовете е началото на пролетта, а техниката на прехвърлянето включва две важни условия:

- Новия съд не трябва да бъде много по-голям от стария, тъй като може да се получи обратния ефект и да се забави развитието на растението. Големината на новата саксия е избрана удачно, ако старата се помества свободно в нея.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1942
Прочетено: 11017 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen