Плодове и зеленчуци28 март 2009

Указания за засаждане на боровинкови храсти

Създадено от gradinar
събота 28 март 2009 - 16:03:15

borovinki.jpgВисоката боровинка е интересна пруди всичко с много едри, касиви и вкусни плодове, а също така висока и редовна продуктивност. Средният добив от един храст е 3-5 кг, а максималният 7-10 кг. Освен това, храстите се отличават с висока декоративна стойност през цялата година: през пролетта по време на цъфтеж; лятото с узрялите плодове; есен, когато всички листа от зелени се оцветяват в огнено червено.

Избор на място и подготовка на почвата.
Боровинката е светлолюбива култура. Желателно е да подберете място, където растенията ще се огравят през целия ден от слънцето. Възможно е частично засенчване. При засаждане на боровинковите растения трябва да се избират места, които имат pH на почвата между 4,5 и 5,5. Оптимално е такова място, където преди не е имало културни растения. Подходящи са ливади и пасища, които не са били използване за земеделие. Места, които са много ниско разположени трябва да се избягват или добре да се дренират, тъй като има опастност от задържане на влага.

При невъзможност да се изпълнят ровове /60-80 см широки/ или дупки /60-60 см/ широки и не по-дълбоки от 40 см. Да се напълнят с кисел материал /борови иглички, натрошени, борови кори, торф, угнили борови стърготини, листа, пясък и др/ в който ще се засадят растенията. Към приготвената смеска може да рпибавите 15-20 гр комбиниран тор NPK.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1204
Прочетено: 12804 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen