РекламаДруги цветя

Юка - Yucca elephantipesРаздел: Декоративно-листни

събота 27 септември 2008 - 15:41:35

Снимки. За преглед на снимките натисни върху тях!

142877271mzHzXn_fs.jpg garland11.JPG shrub_Yucca_Filamentosa.JPG Variegated_Yucca.jpg YuccaGerardWagnerianusVan.JPG yucca_baccata.jpg yucca_elephantipes.jpg

yucca_elephantipes.jpgПалмовидната корона е дала на тази юка името „палмова лилия”, макар че няма нищо общо с палмите. Необикновено устойчивата юка се радва на много почитатели. Среща се в много домове и за това има основателни причини. Не е скъпа, лесно се култивира и още по-лесно се размножава. Освен това по всяко време може да се подреже в съответствие с размерите на стаята. Излизащите от стъблото листни корони се сгъстяват с времето, но стъблото не расте на височина. При растения, които са на повече от 10 години, може да има и цъфтеж. Цветовете изглеждат като  огромни момини сълзи.
Позната още като "юка без бодли" (Yucca elephantipes), е ТИПИЧНО стайно растение, което самостоятелно или заедно с други, бодливи разновидности, може да послужи за украсата на всекидневни или слънчеви фоайета.

Юката произхожда от Средна Америка. Тя е устойчиво растение, много лесно за отглеждане. Прилича на палма с дебело, късо стъбло и гъвкави тъмнозелени листа с неравни и грапави краища. Цветовете на юката са бели като звънчета с приятен аромат, образуващи гроздове. Трудно цъфти в домашни условия.
Наричат я още "палмова лилия". Не е скъпа, лесно се култивира и е подходяща за начинаещи цветари.
Лесно може да пригодите размера към вашето помещение като подрежете стъблото до необходимата височина. Излизащата от стъблото листна маса се сгъстяват с времето, но стъблото не може да порастне допълнително.


Прочети още ... Раздел: Декоративно-листниизглед за печат LAN_NEWS_24
Напиши коментар: 10
span class   yucca   


Коментари

Пусни коментар

Още

Заглавие

Здравей

Търсене ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЦВЕТЯ

Translate This Page

Други съвети

Реклама

Последни коментари

Брояч

RSS Публикации

НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ

Големи Приятели

Tags