Декоративно-цъфтящи09 септември 2008

Есхинантус - Aeschynanthus

Създадено от gradinar
вторник 09 септември 2008 - 16:29:40

AESCHYNANTHUS3.jpg aeschynanthus_hierdebrandtii[1].jpg B542-0120042.jpg ColumneaApollo1.jpg tnimg0318nt1.jpg

aeschynanthus.jpgИзвестни са стотина негови разновидности. Най-известните сортове на пазара са Mona Lisa, Purple Star и Topaz.

За съжеление Aecshynanthus трудно се отглжеда при стайни условия. Една година може да цъфти, а на следващата да не се появи нито един цвят. Пълзящите му стъбла с кожести листа и червени цветове изпъкват най- добре във висяща кошница или окачена саксия. Основните изисквания за ежегоден цъфтежмежду юни и септември са влажен въздух през лятото и покой през зимата при температура 13-18 ºC. Щом свърши цъфтенето ако стъблата започнат да растат на долу, веднага отрежете част от тях; растението ще се запази, ако го държите на светло през зимата.

Родината на есхинантуса е Югоизточна тропическа Азия. То е вечнозелено цъфтящо в красиви ярко червени, или жълто-оранжеви цветове, които са в приятен контраст с тъмнозелените, с правилна форма гладки и месести листа.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 3456
Прочетено: 12439 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen