Декоративно-цъфтящи04 септември 2008

Милтония - Miltonia

Създадено от gradinar
четвъртък 04 септември 2008 - 18:19:57

175806139wXFnYx_fs.jpg MiltoniaJune.jpg miltoniasecondlove.jpg miltonia_2.jpg miltonia_g.jpg Miltonia_Meadowdale__Pink_Panther_.JPG Miltonia_spectabilis_v_moreliana.jpg milt_mbaker.jpg OrchidColmanaraWildcatPerfumeLily.jpg rgh1191185561f.jpg 01.jpg

miltoniq.jpg Родината на това красиво цвете милтонията е Бразилия.Тя нараства умерено бързо, при подходящи условия- умерена слънчева светлина, свеж въздух и ежеднемно пулвелизиране на въздуха около нея.Изисква ежедневно поливане  и подхранване с торове с високо фосфорно съдържание през лятото и есента, за да се подпомогне цъфтежа и да заякнат новите издънки преди настъпването на зимата.Подходящи са готовите почвени субтрати за орхидеи.Размножава се чрез разделяне на растението.

В продължение на много години, производителите на орхидеи наричаха милтонии само студенолюбивите или така наречените колумбийски сортове. Останалите видове, с произход основно от Бразилия бяха пренебрегвани. Сега тази несправедливост е оправена. Според последните класификации, всички видове които досега знаехме като милтонии се рекласифицират в род Miltoniopsis и само бразилските видове имат правото и привилегията да се наричат милтонии.

Публикувано от CVETE

Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1765
Прочетено: 8976 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen