Декоративно-листни30 юли 2008

Епипремнум ауреум - Epipremnum

Създадено от gradinar
сряда 30 юли 2008 - 10:59:23

577dl.jpg epipremnum_aureum.jpg Epipremnum_aureum_1.jpg epipremnum_pinnatum_05_263.jpg 20061103124503!Epipremnum_aureum1.jpg Epipremnum_aureum_on_pole.jpg

epipremnum.jpgЕпипремнум ауреум - Epipremnum идва от Соломоновите острови, развива се много бързо, обича топлината и влагата и освен това е идеалното висящо растение за дома. Или почти идеалното.

Освен да го поставите в кошница върху библиотеката и да оставите филизите му да плъзнат надолу към земята, с него може да покриете една цяла повърхност и да си направите истински зелен "параван". Между другото това растение се използва често именно за озеленяване на големи повърхности. Чувства се прекрасно върху коркова плоскост, тъй като по нея лесно се захваща.

Бързо растящо, влечащо растение, идеално за отглеждане в стайни условия. Листата са сърцевидни, в две възможни разцветки. Листата на "Marble Queen" са изпъстрени в бяло, а тези на "Golden Pothos" - в жълто - зелено до златисто. Те са покрити с восък, което прави растението издръжливо на неблагоприятни условия.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1829
Прочетено: 11153 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen