Кактуси11 юли 2008

Алое - Aloe

Създадено от gradinar
петък 11 юли 2008 - 16:49:58
Aloe.jpg aloe_ferox.jpg Aloe_Vera.jpg Aloe_vera_bush.jpg spiral_aloe.jpg

aloe.jpg
Семейство: Лилиеви – Liliaceae

Произход: Южна Америка, Южна Африка

Описание:
Повсеместно разпространено растение, известно и в България като “кактусът – чудотворният лек за всички болести”. Съществуват около 1500 подвида алое, разпространени са преди всичко в местности с пустинен, горещ и сух климат, където в продължение на много месеци не вали дъжд. За да преживее критичния сух период, изтощеният корен, в който не е останала никаква влага, поддържа големината и развитието на растението, като автоматично произвежда в своите разклонения защитни субстанции, които поддържат живота на растението. Тези т.нар. биогенно стимулиращи субстанции, само на Алое вера / Aloe vera (Aloe ferox), все още не са напълно химично изследвани, но, пренесени в човешкия организъм, активизират тъканите на всички системи и довеждат изтощения от болест организъм до цялостна регенерация.
Отделните цветове представляват тръбички, увиснали надолу. Старите екземпляри цъфтят напролет, като цветовете варират от тъмно червено през оранжево и розово до светло жълто.


Интересното при този вид растения е, че съдържа около 95% вода. Предпочита умерени температури, като е добре амплитудата между дневни и нощни температури да е голяма. Зимата се държи при 10-12 градуса, но издържа до 6 градуса. Обича силно осветените помещения, а също и не много силната слънчева пряка светлина. От прелета до есента се полива така, че почвата да се държи умерено влажна , а зимата се полива много рядко-около един път в месеца.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 2012
Прочетено: 31246 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen