Многогодишни тревисти растения06 октомври 2009

Хортензия - Hydrangea

Създадено от gradinar
вторник 06 октомври 2009 - 14:02:09
1hydrangea_arborescens_annabelle20060629hana.jpg hydrangea-2.jpg Hydrangea.JPG hydrangea1.jpg HydrangeaCloseUpLarge.jpg hydrangea_macrophylla.jpg Hydrangea_paniculata__Grandiflora_.jpg hydrangea_robusta.jpg

hydrangea_paniculata_grandiflora.jpgТова пищно цъфтящо растение от семейство Каменоломкови (Saxifragaceae) най-често се от-глежда в градината, но може и в дома.

Хортензията(Hydrangea) спада към семейството на каменоломките (Saxifragaceae).

Хортензиите са листопадни, едролистни, декоративни храстчета и лиани, по-рядко - неголеми дръвчета. Тя притежава многочислени цветчета, събрани в големи топковидни съцветия, оцветени в различни ярки цветове: розово, червено, бяло и даже синьо. Едно от преимуществата на красивите цветове е това, че по принцип те са многотрайни.

Образува коносовидни туфи с височина 1,20 - 1,80 см. и ширина - 1,80 - 2,40 см.

Листата са тъмно зелени, подобни на дъбовите. Те, както и цветовете, си променят цвета през сезоните. През есента стават сребристи или пурпурни.

По - старите стебла се белят през зимата и отдолу се появява тъмно кафява кора. Те са японски цветя, а видовете им са около 80.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1162
Прочетено: 12225 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen