Съвети на специалиста20 юни 2009

Цветя и почви

Създадено от gradinar
събота 20 юни 2009 - 17:09:13

ground_ivy1.jpgИзборът на почва е изключително важен за отглеждането на стайницветя, защото в природата коренната система  на разтенията се разполага в голямо пространство, докато в саксията имаме доста по-малко почва.

Защо градинската почва не е подходяща?
Обикновенната градинска почва не е подходяща, защото често съдържа остатъци от торове и хербициди и/или е заразена с вредители и микроорганизми, които в домашни условия се размножават. При напояване тази почва бързо се разрушава.

Защо за предпочитане са готовите почви?
За отглеждането на стайни разтения се използват специални почвени смеси, кото в повечето случай са универсални, но се предлагат специално приготвени за определени групи растения. С готовите почви рязко се намаляват неуспехите при отглеждане на растения защото те са стерилни и съдържат всички необходими вещества. За предпочитане са смесите, кото се продават в големите центрове. В противен случай можете да попаднете на доста некачествена стока.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1670
Прочетено: 10769 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen