Съвети на специалиста12 юни 2009

Цветя които могат да ни наранят

Създадено от gradinar
петък 12 юни 2009 - 12:36:26

amam.jpgСред тях са коледната звезда, Исусовият венец, дифенбахията,калата, олеандърът, момината звезда.Веществата, които се съдържат в тях, могат да предизвикат раздразнение на кожата, болки в стомаха, сърдечносъдови проблеми...

Цветя от семейство Млечкови (Euphorbiaceae)
В сокъм им се съдържат дразнещи кожата вещества. Към това семейство спадат Коледна звезда (Euphorbia pulcherrima), Исусов венец (Euphorbia milli), Кротон (Codiaeum variegatum), Акалифа (Acalypha).

Цветя от семейство Змиярникови (Агасеае)
Клетъчният сок, който изтича при нараняване на стъблото на дифенбахията (Diffenbachia), аглаонемата (Aglaonema), монстерата (Monstera deliciosa), филодендрона (Philodendron), калата (Zantedeschia aethiopica), е отровен. Той предизвиква обрив по кожата, болки в гърлото, а при контакт с лигавицата на очите - конюнктивит. Когато течността попадне върху кожата, незабавно трябва да се измие. За предпочитане е цветята да се почистват или пресаждат с ръкавици и да не се докосват лицето и очите.
Коментари Виж ощесъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 882
Прочетено: 7425 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen