Декоративно-цъфтящи20 юли 2008

Алпиния - Alpinia

Създадено от gradinar
неделя 20 юли 2008 - 16:33:06

alpinia-purpurata.JPG alpinia-zerumbet.jpg Alpinia_purpurata20020311_1.JPG

alpinia.jpgАлпинията е рядко срещано декоративно растение, със зелено-бели, пъстри и издължени листа. Отглеждането му в домашни условия е изключително трудно. Листата на алпинията не могат да се развият в цялата си прелест в затворени помещения, затова може да срещнете живописното растение в ботаническите градини. Някои от видовете, отглеждани при такива условия, достигат до 2 м височина.


През лятото цъфти с бели цветове, прикрити от червени съцветия.

За да вирее, това растение има нужда от няколко специфични условия: много слънце, много светлина, никакво течение, висока влажност на въздуха и целогодишна температура от 20 градуса. Алпинията се нуждае от вода в изобилие. Тя трябва да се тори всяка седмица, за да не спре нарастването й. За пресаждане се използва черноземна еднородна пръст и торф за допълнително подхранване. Препоръчително е алпинията да се подхранва в кашпа, която да е запълнена с влажен торф. Размножава се чрез разделяне.


Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 7851
Прочетено: 7988 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen