Декоративно-листни06 юли 2008

Акалипа (Котешка опашка) - Acalipha

Създадено от gradinar
неделя 06 юли 2008 - 08:06:44
Acalipha.JPG Acalipha1.jpg Acalypha3.JPG acalypha4.jpg acalypha_catstail.jpg Acalipha2.jpg Acalipha5.jpg Acalipha_wilkesiana.jpg Acalypha-wilkesiana.jpg


acalipha.jpgСъществуват две групи от това растение. Най-разпространените имат дълги, висящи съцветия и зелени листа. За другата група са характерни перестите листа и невзрачните цветове. Всички цветя от този вид представляват бързо растящи храстчета. Обикновено достига височина 50-60 см. Цъфти от февруари до ноември, като цветовете му варират от розово до малиново червено. Изключително важно е въздуха около нея да е много влажен. През лятото почвата трябва да е непрекъснато влажна, добре е също цветето да се пръска всеки ден, а саксията може да се държи върху влажен торф.

Пресажда се ежегодно, докато е младо, а на по-старите екземпляри се сменя повърхностния слой на почвата. Размножава се с резници напролет. Растението е добре да се подрязва рано напролет или през лятото.

Акалифата е топлолюбива. Денем се чуства най-добре при температури между 17 и 25 градуса, а нощем не бива да се оставя при по-малко от 15 градуса. Обича светлината, но не бива да се излага директно на слънце. За съжаление обаче, са доста капризни на закрито през зимата. Необходим им е много влажен въздух, а отоплението го изсушава. Когато въздухът е сух, листата им окапват.

Отглеждане и грижи:

Грижи:Изключително важно е въздуха около нея да е много влажен.Лятото почвата трябва да е непрекъснато влажна, добре е също цветето да се пръска всеки ден, а саксията може да се държи върху влажен торф. Пресажда се ежегодно, докато е младо, а на по-старите екземпляри се сменя повърхностния слой на почвата.Размножава се с резници напролет.Растението е добре да се подрязва рано напролет или през лятото.

Изложение: Частично слънце/полусянка

Min t°: 18 Max t°: 35

Поливане: Умерена нужда от вода

Място: Акалифата е топлолюбива. Денем се чуства най-добре при температури между 17 и 25 С, а нощем не бива да се оставя при по-малко от 15 С. Обича светлината, но не бива да се излага директно на слънце.

За съжаление обаче, са доста капризни на закрито през зимата. Необходим им е много влажен въздух, а отоплението го изсушава. Когато въздухът е сух, листата им окапват.


Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1897
Прочетено: 7569 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen