Кактуси17 юни 2012

Анакампсерос - Anacampseros

Създадено от gradinar
неделя 17 юни 2012 - 23:03:23

Анакампсерос - Anacampseros Anacampseros1.jpg Анакампсерос - Anacampseros Anacampseros10.jpg Анакампсерос - Anacampseros Anacampseros2.JPG Анакампсерос - Anacampseros Anacampseros3.jpg Анакампсерос - Anacampseros Anacampseros4.JPG Анакампсерос - Anacampseros Anacampseros6.JPG

Анакампсерос - Anacampseros anacampseros8.JPG Анакампсерос - Anacampseros Anacampseros9.jpg Анакампсерос - Anacampseros AnacampserosLubbersii.jpg Анакампсерос - Anacampseros hylotelephium-anacampseros.jpg Анакампсерос - Anacampseros Hylotelephium_anacampseros.jpg Анакампсерос - Anacampseros Anacampseros7.jpg

anacampseros10.jpgЦъфтеж: юни-септември
Семейство: Portulacaceae
Родина: Южна Африка

Това растение рядко липсва в цветарниците на онези, които обичат сукулентите. Многогодишното тревисто растение се разделя на два подвида (Avonia и Telephiastrum), които се различават по външния си вид, по грижите, които се полагат за тях, и по начина на размножаване.

Авония

Място:
Тези растения са чувствителни, но през лятото могат да се оставят на слънце. През зимата се нуждаят от температура около 14°С.

Отглеждане и грижи:
Държат се винаги леко влажни и растат в песъкливо—глинеста почва.

Размножаване
:
Извършва се изключително със семена. Семето се образува в цветовете дори ако не се отворят.


Анакампсерос телефиаструм

Място:
Растенията от този вид имат странични листа с власинки, които растат между дебелите листа от стъблото. Растенията от този вид не са толкова чувствителни. Обичат място, огрявано от слънцето, и много чист въздух, както и приятна топлина през лятото. Зимуват при 10°С, но нямат нищо против и по-топли места.

Отглеждане и грижи:
По правило се нуждаят от повече вода в сравнение с авонията. Изсъхването на корена трябва да се избягва. За пресаждане се използва градинска пръст, смесена с пясък.

Размножаване:
Най-просто е размножаването с коренови резници. След като мястото на разреза изсъхне, можете да ги засадите в леко влажен пясъчен субстрат. За вкореняването е необходима температура на почвата около 18°С.

Съвет:
Анакампсеросът се развива най-добре в пропусклива, песъклива почва.


Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 5343
Прочетено: 8955 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen