Дървета и храсти10 февруари 2009

Дърво на пътешественика - Ravenala madagascariensis

Създадено от gradinar
вторник 10 февруари 2009 - 10:56:20

Ravenala_madagascariensis2.jpg Ravenala_madagascariensis80.jpg treetravelers01.jpg treetravelers04.jpg Ravenala_madagascariensis.JPG

ravenala_madagascariensis80.jpgДруги имена: Пътнически палма, Ravenala Мадагаскар, Туристическа палма.

Семейство: Strelitziaceae
Произход: Мадагаскар.

Въпреки, че това растение се нарича палма, в действителност, това не е палмово дърво. Равенала е като банан, но банановите листа растат направо от земята и имат барел. Името Пътническа палма получава в резултат на факта, че тя е в състояние да акумулира няколко литра вода в листата си, която може да утоли жаждата на пътешественика. В природата достига до 10 метра височина.

Младите разтения имат подземно стъбло, което с времето се появява над земята.  Цъфти с малки кремовидно-бели цветове които достигат до 30 см. Възрастното разтение може да цъфти целогодишно и дава кафеви плодове които съдържат светло сини семена. За да цъфти на закрито е необходимо да му бъдат създадени условията на естествената му среда.


Най-добрият начин да растат и се развиват е в богата, влажна, добре изцедени глинести почви. Равенала много устойчив на болести и вредители. Възрастните разтения могат да издържат понижение на температурите, но не прекалено ниски ( не издържат на замръзване). Изисква много светлина, особено когато се отглеждат в закрити помещения.

През зимата, може да се остави на по-ниски температури, но трябва да се намали до минимум поливането. Месестия корен на възрастните растения могат да се натрупат достатъчно вода, за да прекарат зимата с минимално напояване.

Засяване: Семената предварително се напояват в топла вода за 1-2 дни (25-32 градуса) на светло място. Първите издънки могат да се появяват след един месец. Средно, семена покълвам от един до три месеца (при по-високата температура по-бързо се появяват издънки).

Мнения от форума


Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 11146
Прочетено: 11514 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen