Съвети на специалиста13 август 2008

Градината в дома и на работа

Създадено от gradinar
сряда 13 август 2008 - 08:44:55

home-garden-supplies.jpgРастения на работа

Основният проблем в служебните и работни помещения е поливането. В служебни помещения се отглеждат само устойчиви, без-проблемни растения, които могат да преживеят съботите и неделите и без вода. Трябва да се знае, че климатичната инсталация не вреди па растенията, дори напротив, повечето се развиват добре при равномерна температура и висока важност на въздуха.

Живата зеленина прави сивите служебни помещения по-приятни, разбира се, ако за растенията се полагат добри грижи.Растения в дома

Дали в кухнята или в банята, свежата зеленина прави всекидневието ни no-красиво. В светлата кухня, в която прекарваме много време, могат да се поставят и растения, които, освен че украсяват помещението, са и полезни. Разбира се, всичко зависи от личния вкус.
Така например подправки като магданоз, гарвански лук, майоран, маточина и т.н. се развиват много добре на кухненския прозорец. Чудесно е винаги да имате пресни подправки от собствената си малка градина.
Растенията, които осигуряват естествена защита от насекоми, също имат своето място в кухнята. Така например, със силния си аромат тамянът държи настрана мухите и комарите.
Особено подходящи за детската стая са градинките в бутилки. За тях се използва малък, прозрачен съд. Напълнете го до една трета с песъклива пръст или кактусова почвена смес. Навлажнете добре почвата с пръскалка. След това наръсете семената. Затворете добре бутилката, най-добре с коркова тапа, и запечатайте. Сложете я на слънчев прозорец. След 4 до 6 седмици кактусите покълват. През следващите три години могат да останат в бутилката, без за тях да се полагат грижи. Те стават големи колкото палец и понякога дори цъфтят, защото се чувстват отлично в собствсния си екосвят.

По правило спалните са по-хладни от дневните.
Неподходящи за спалните са силно ухаещите растения. Не се препоръчват и растения с твърде големи листа, които се прашат твърде много при всекидневното оправяне на леглата. За спалните не са подходящи и растения, които могат да предизвикат алергия.


Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1770
Прочетено: 6228 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen