Декоративно-листни10 август 2008

Копросма - Coprosma

Създадено от gradinar
неделя 10 август 2008 - 15:38:44

Coprosma-Roys-Red.jpg Coprosma_Painters_Pallette.JPG coprosma_pink_splendor.JPG coprosma-cream-variegated.jpg

coprosma-kirkii-variegata.jpgНа всички видове през летните месеци се появяват малки лилави цветчета. Чудесна окраса са за сандъчета на балкона.

Многогодишен, вечнозелен декоративен храст. Листата му са оцветени в светлозелени с тъмна ивица посредата. Някои видове обаче са пъстролистни с светло лилави отенъци.

Полива се умерено и редовно. През зимата внимавайте почвата да не засъхне, като от време на време напръсквайте листата с вода. Тори се със суха тор на всеки 4 седмици. По-старите растения се пресаждат всяка втора година след периода на покой през пролетта. За пресаждането използвайте градинска пръст и съд с дренаж.


Обичат много светлина и слънце. Важно е през лятото растението да получава свеж въздух, но го пазете от течение защото има възможност от простудяване. През зимата е достатъчно да се поддържа температура от 8*С.

Размножаване: Размножава се чрез резници през март при температура на почвата 22-25*С. Младите растение подрязвайте редовно, за да се разклонят по-добре.


Коментарисъздай pdf с тази новина  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 8168
Прочетено: 7354 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen