Кактуси19 юли 2008

Сребърно копие - Cleistocactus strausii

Създадено от gradinar
събота 19 юли 2008 - 10:45:37

2497012389_bf97edc0a2_o.jpg Cleistocactus-candelilla.jpg cleistocactus_brokei.jpg Cleistocactus_winteri.JPG

cleistocactus_strausii_flow.jpgСребърно копие представлява група от стройни цилиндрични стъбла, достигащи височина 3 метра и диаметър 6 см. Стъблата са гъсто осеяни с тънки сиво-бели бодли. Цъфти рано на пролет в червено и оранжево. Цветчетата са хоризонтално разположени и са издадени от основата на бодличките.
С наближаването на растежния сезон, поливанията трябва да зачестят. Между април и юни, както влажността, така и количеството на водата, се увеличават, като се полива единствено с хладка вода, и то - при вече изсъхнала почва.
В средата на лятото поливанията се разреждат, а след средата на октомври почвата се оставя почти постоянно суха, като й се сипва толкова вода, колкото да не се отпусне стъблото. За разлика от другите кактуси този кактус обича лятното оросяване, което спомага поддържане влажността му. Тори се веднъж месечно през топлия сезон с хранителни вещества с високо съдържание на калиев карбонат.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1215
Прочетено: 6361 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen