Съвети на специалиста02 октомври 2009

Зазимяване на кактусите

Създадено от gradinar
петък 02 октомври 2009 - 13:29:37

selenicereus_validus_flower1.jpgЗимното закаляване трябва да става в помещения с температури между 8 до 12-15 градуса. Преместете в тях кактусите си, без да ги поливате въобще. Имайте предвид, че добре закалените растения могат да понесат и внезапното спадане на температурите дори до минус 5 градуса. Все пак такъв преохладен кактус не трябва да се премести на много студено място, но пък не бива стаята и да е топла. Именно кактусите и сукулентите, прекарали зимата на топло, в много случаи не цъфтят охотно следващата година или въобще не цъфтят, източват уродливо стебла при недостатъчна светлина и влага.

Ако обаче растението силно се е развило през лятото или е наддало на височина, осигурете му по-меки зимни условия - т.е. малко по-топло помещение и дори - една поливка през зимата. Въобще температурните условия през зимата трябва да са такива, че кактусът да не губи вода, т.е. да не съхне. Ако това все пак се получи, нужно е да полеете растението. Изчакайте след това що пълно изсъхване на почвата, като поддържате закалителния режим.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1356
Прочетено: 6287 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen