Декоративно-листни11 юли 2008

Бегония Бауер ( тигрова ) - Begonia Boweri

Създадено от gradinar
петък 11 юли 2008 - 15:27:13

begon2.jpg begonia7.jpg Begonia.jpg


tigbegonia.jpgРодът носи името на губернатора на о. Хаити - М. Бегон (1638-1710) и наброява повече от 1000 вида едногодишни и многогодишни тревисти растения, полухрастовидни и нискорасли храсти, естествено разпространени в тропичните и субтропични райони на Америка, Югоизточна Азия, Африка, о-в Мадагаскар и др. Обитават влажни, засенчени места, върху стари дървета и корени и в цепнатини на скали. За първи път бегонията е представена в Англия в 1777 година. Отглежда се заради декоративните й листа и красивите цветове. У нас са популярни само десетина разновидности. Тя е сред най-предпочитаните стайни растения заради богатите си на цветове листа и защото сравнително бързо нараства. По принцип тя не е капризна за отглеждане, но си има няколко особености, които трябва стриктно да се спазват.

Бегонията на Бауер се отличава с компактност и затова е удобна при озеленяване на не големи помещения, при озеленяване на балкони, а също и при създаване на миниатюрни групови композиции.


Растението достига около 15-25 см височина и има малки, равномерно разпределени цветове. Листата са сърцевидни, с дължина до 8 см и кант от кафяви петънца и влакна по края.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 2001
Прочетено: 12591 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen