РекламаДруги цветя

Петуния - Petunia hybrida, Petunia superbissimaРаздел: Балконски цветя

сряда 10 септември 2008 - 12:59:07

Снимки. За преглед на снимките натисни върху тях!

14inPetunia.jpg 20071003175751!Petunia.jpg GeranimIvySpeciesPetuniaPenstamen.jpg whitestar-petunia_baiRie8a.jpg White_pur_petunia.JPG

petunia.jpgПетунията е едногодишно растение от семейство картофови (Solanaceae). Произлиза от тропичните части на Южна Америка и преди всичко от Бразилия, откъдето и получава названието си (от бразилската дума за тютюн (petun) поради удивителната прилика между двете растения).

Петунията има разклонено стъбло и цветове като фунийки. Цъфти от май до късна есен. Вирее добре на слънчеви места и изисква редовно поливане. Размножава се през февруари-март чрез семена.Петунията с нейното разнообразие от цветове, форми, багри, обилен и продължителен цъфтеж е сред най-популярните градински растения. По данни на американски специалисти 30% от цялото производство на семена на цветя в света са тези на петуниите.

   Многообразието на различните видове, сортове позволява с успех да се използва петунията за бордюри, цветни алеи, висящи кошници и саксии.   Днес петуниите цъфтят с всички цветове на дъгата, без яркожълт, оранжев и черен цвят. За засаждане се използват хибридните сортове от първо поколение. Най-забележителните им качества са тяхната компактност, обилен цъфтеж и устойчивост на болести и външни въздействия.


Прочети още ... Раздел: Балконски цветяизглед за печат LAN_NEWS_24
Напиши коментар: 10
span class   solanaceae   


Коментари

Пусни коментар

Още

Заглавие

Здравей

Търсене ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЦВЕТЯ

Translate This Page

Други съвети

Реклама

Последни коментари

Брояч

RSS Публикации

НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ

Големи Приятели

Tags