Съвети на специалиста13 август 2008

Зимна градина - winter garden

Създадено от gradinar
сряда 13 август 2008 - 08:26:23

wintergarden.jpgПланиране и засаждане на зимна градина – Тя разширява жилищетос една зелена стая, подобрява климата, като го обогатява с кислород и по-висока влажност на въздуха. Едновременно с това се пести енергия от съхранената в стъклената къщичка слънчева светлина.През зимата, когато природата изглежда гола и пуста, копнежът за повече зеленина в жилището, за непомрачавана от нищо радост от растенията се засилва. Мечтата за цветна градина посред зима, пълна с красиви пъстри растения, е станала реалност за много любители – цветари. И наистина, зимната градина е рай за цветята и хората, които ги обичат.

Остъкляването на балкона или верандата е най-простото разрешение на въпроса. То може да се осъществи както при едноетажни, така и при многоетажни къщи и жилищни блокове.


Жилище с интегрирана зимна градина

Преди да направите плана на зимната градина, е добре да проучите основно мястото и възможностите, с които разполагате. Важно е също да си изясните трябва ли да се поиска разрешение от съответните служби. Най-добре поговорете с архитект.
Голямата полза от остъклена градина е целогодишното включване на природата в жилищната атмосфера. Аромат на южни, екзотични страни, възхищение от красотата на тропичните и субтропични растения – това се осъществява само когато тези растения са защитени от влиянието на сезона и промените във времето със светлопропускливо стъкло
Подходящи растения за студена зимна градина
Трябва ли зимната градина да се използва през цялата година или става въпрос за студено място с температури между 5 и 10оС? Студената зимна градина е идеална за всички средиземноморски растения като палми, агави, акации, бугенвилия, плумбаго, солейролия, ягода, евкалипт, смокиня, фуксия, кана, камелия, кливия, коралово храстче, олеандър, пеларгонии, гербера, мимози, пасифлора, агапантус, малва, сребърен дъб и т.н.

Подходящи растения за топла зимна градина
Топлата зимна градина може да се използва и като жилищно помещение с температури между 10 и 18 оС. Следните растения се чувстват много добре в топла зимна градина: банан, фикус, бенжамина, бромелин, драцена, стрептокарпус, бръшлян, антурия, палма „рибя опашка”, златноплодна палма, кобея, хлорофит, платицериум, каучуково дърво, кала, колумнея, стефанотис, кротон, дърво на съдбата, орхидеи, филодендрон, нефролепсис, рапис, шефлера, тибухина, хоя белла, юка, стайна липа, кипарисова трева.
КоментариLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1906
Прочетено: 8686 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen