Новина: : Трябва ли мъжете да подаряват цветя?
(Категория: Цветята и Жената)
Публикувано от gradinar
петък 06 ноември 2009 - 17:07:42


ab18396.jpgЗамисляли ли сте се за възторга, с който се възприемат цветята и за сиянието, което предизвикват по лицето на жените? Всяка жена би завидяла на друга, ако я срещне с огромен букет цветя или просто с една роза, или каквото и да е друго цвете. Все по-малко мъже подаряват цветя! И наистина, като изключим 14 февруари, 8 март и рожденият ден, когато цветя се подаряват по традиция и донякъде по задължение, все по-малко са случаите, в които мъжете се сещат да изненадат любимата си с цвете.

Мъжете забравят, че един огромен букет с рози или лалета може да свърши повече работа от какъвто и да е друг подарък? Освен красота, цветята носят и символика. Предполага се, че това е непрактично, но повечето жени обръщат внимание точно на символиката в отношенията.Колкото и глупаво и прозаично да ви се струва да си давате парите за една роза, ако се появите с цвете пред вратата на приятелката си, без тя да има някакъв празник, ще я зарадвате повече, отколкото можете да си представите. Вниманието е ключът към сърцето на дамите, а цветето е един от най-красивите и трогателни жестове.

Ако обаче не си падаш по традиционните червени рози, можеш да изненадаш твоята половинка с друго цвете – това дори е по-оригинално. Например очарователните цимбидиуми или дендробиуми, които са разновидности на познатата орхидея. Те са изключително красиви, а при умерена стайна температура са и трайни. Също така това могат да бъдат лилиуми, фрезии, или пък микс от няколко вида цветя.

Съвети за мъжете
Бъдете спонтанни
Не е нужно да чакате определен момент, за да подарите цветя. Всъщност, цветя, дадени без някакъв друг повод освен "Мислех си за теб днес", означават много повече, защото са неочаквани.

Не пренебрегвайте никоя жена
Един букет може да изрази много чувства – от романтика до приятелство, както и нещо по средата. Твоята любима би се зарадвала много да получи изненадващ букет цветя. Също и майка ти, дъщеря ти и сестра ти.

Разберете значението на цветята
Жените се интересуват от широкото разнообразие от цветя и цветове. Така че, когато сте решили да подарите цвете, обмислете от какъв вид да бъде и с какъв цвят - розово, прасковено, бяло, червено или друг цвят, за да привлечете нейното внимание.

Вземете повече цвят за парите си
Цените на някои цветя варират според сезона. Розите например са много добър избор (от финансова гледна точка) за летните месеци. През зимата, смесените букети може да са по-изгодни.

Цветята никога не са скучни
Заради своята безкрайна разновидност и уникална привлекателност, цветята никога не губят своята специалност. Всяко ново цветно подреждане е свежа и индивидуална декларация на признателност – която се отразява позитивно на твоето въображение и внимание.

Не е задължително цветята да означават обвързване
Спокойно, момчета! Жените знаят, когато букетът значи просто, че ти пука.

Един подарък цветя има дълъг път в паметта на жените
Всяка жена помни последния път, когато е получила цветя!

Не може да изкажете чувствата си в думи?
Използвайте цветята. Нека вашите чувства бъдат изказани чрез красив букет цветя!

Жените обичат цветя
Независимо дали ви интересува или не, средностатистическата жена знае толкова за видовете цветя, колкото средностатистическият мъж – за марките автомобили. И както един мъж ще сяда от време на време и ще си мечтае за спортни коли, и как някой ден ще си купи една, жените също ще сядат от време на време и ще си мечтаят за рози... и как той ще им купи някой ден.
Желанието не спира дотук, но ако искате, вярвайте, защото има друго, което е вероятно най-важното за жените и най-малко разбраното от мъжете, що се отнася до цветя. Освен твоето внимание и самите цветя, жените със сигурност обичат букетът да им бъде поднесен. Най-доброто време? Когато не го очакват!

Защо е добре да й пращаш цветя?
Пращането на цветя към жена е една от малкото вярно описани и романтични практики, които все още присъстват в културата ни. Това действие е наравно с купуването на бижу за нея, или прекарването на уикенда на Хаваите. Както сами ще забележите обаче, подаряването на цветя е най-евтиният вариант от тези практики.

Като пращате цветя на жена, вие изпълнявате три ключови копнежа, които повечето жени имат в една връзка: тя е обичана, тя е красива, и хората около нея си мислят същото. Какво прави подаряването на цветя толкова ценно?

Отговорът е в поднасянето/представата

Когато изпратите цветя на някоя жена, обикновено има други жени, които го забелязват. Като за начало, всяка жена на около 500 стъпки ще я забележи веднага, когато цветята й бъдат предадени. В този момент, жената е в центъра на внимание, и останалите започват да си шушукат каква щастливка е, колко страхотен трябва да си ти – човекът, който й ги праща, и колко щастливи трябва да сте заедно.

Следващата стъпка за жената е да говори с всеки човек, когото познава и не е видял събитието, и да им разкаже. Нейните приятелки, майка й – те всички ще знаят за случая в рамките на 24 часа от жеста ти. Те също ще завиждат за това, колко чудесна трябва да е връзката ви.

Накрая, винаги има определени ползи от пращането на цветя на някоя жена, които ще усетите като резултат под формата на верижна реакция от събития в живота й. Ползите варират според хората. Грижете се за нея, бъдете изобретателен и спонтанен, и ще бъдете възнаграден.Новина от ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЦВЕТЯ
( http://cvetq.info/news.php?extend.259 )