Форум за цветя. Можете да получите всякакви съвети за отглеждането на цветя. Енциклопедия цветя - форум


   РАЗМЯНА НА ЦВЕТЯ 

Големи кактуси

200.00 лева
от kateto0404

билка

6.00 лева
от Румяна Горанова

Калатея

6.00 лева
от Румяна Горанова

Дифенбахия

20.00 лева
от Румяна Горанова

Мушки

5.00 лева
от Румяна Горанова

Ендрише

4.00 лева
от Румяна Горанова

кактус

6.00 лева
от Румяна Горанова

Бенджамин

12.00 лева
от Румяна Горанова

Столетник

15.00 лева
от Румяна Горанова

Китайска роза

15.00 лева
от Румяна Горанова

Проблеми в отглеждането на Сентполия

раздел декоративно-цъфтящи

Проблеми в отглеждането на Сентполия

Мнениеот Gradinar » 08 Апр 2013, 15:23

Изображение

1. Пожълтели листа – недостиг или излишък на хранителни вещества в почвата. Когато пожълтелите листа са концентрирани в центъра на розетката, той е сбит и деформиран и се наблюдава цялостно забавено развитие на растението - възможно нападение на акари.

2. Увехнали и омекнали листа дори час-два след поливане на растението – сигурен признак за преполиване или поливане със студена вода, често съпроводено с отглеждане на растението под оптималните за него температури.

3. Кафяви петна по листата – излагане на розетката на пряка, силна слънчева светлина. Когато петната са тъмни и листата видимо омекнали – поливане със студена вода, съпроводено с отглеждане на растението при ниски температури.

4. Силно развита розетка с наситено зелени листа, но липса на цветове – недостатъчна светлина; преторяване с минерални торове с повишена концентрация на азот в състава; прекомерно голяма за сортовите особености на растението саксия.

5. Сбита розетка и къси дръжки на листата – прекомерна, интензивна пряка светлина.

6. Издължаване дръжките на листата – когато е съчетано с изправянето им по посока, вертикална на саксийката – липса на достатъчно светлина.

7. Нетипично малки за съответния сорт листа - несвоевременно отделяне на дъщерните розетки при сортовете, склонни да ги образуват; прекалено малка за сортовите особености на растението саксия.

8. Нетипично малки за съответния сорт цветове – прекомерно високи температури при отглеждането; ниска влажност на въздуха в помещението; преторяване.

9. Изчезване на пъстролистността – високи температури при отглеждането; липса на достатъчно светлина; преторяване с азотосъдържащи минерални торове.

10. Непълно разтваряне на цветовете, съпроводено с преждевременното им изсъхване – високи температури при отглеждането, сух въздух в помещението.

11. Бели, безхлорофилни детки, които растат бавно – недостиг на азотосъдържащи менерални торове в почвата.

12. Липса на детки – в случай, че продължава повече от месец след вкореняването, скъсяването хоризонтално наполовина на листовата пластина често провокира появата на детки.
Аватар
Gradinar
Administrator
 
Мнения: 644
Регистриран на: 21 Окт 2008, 11:50


Подобни теми


Назад към ДЕКОРАТИВНО-ЦЪФТЯЩИ

Кой е на линия

Регистрирани потребители: 0 регистрирани


cron