04 Май 2015, 19:55
11 Май 2015, 07:53
freako написа:Тази година имам проблем с обикновената селска лилава перуника. Качвам 2 снимки. Тези многото дето са на преден план са лилави, има ги във всяка къща, а тези двете дето са в ляво и по на зад са бели. Та тази година взеха да се израждат. Лилавите цветове не са така многобройни, даже по средата долу се вижда как се израждат в бели мини-цветчета като коронки, които се виждат на другата снимка. Същото се отнася и за белите, които бяха 3, но едната изобщо не изкара шума. До сега освен да ги ръпат охлювите друг проблем с тях не е имало. Нещо вирусно ли е?![]()
11 Май 2015, 13:45
12 Май 2015, 08:05
freako написа:Ами аз ги имам от 4 години и до сега проблеми са били само охлювите. Не съм ги рязал, а само съм махал изсъхналите листя.
Мисля че тази зима са се повредили с тия температури. А и са под 1 бор дето има повече иглички отколкото почва.
13 Май 2015, 12:27
15 Май 2015, 07:38
freako написа:Ами ще ги изрежа, но няма да ги пресаждам защото няма къде. А бора е окастрен отдолу и си има светлина.
М/у другото под бора какво друго може да вирее? В момента са само те и минзухари.