Лимонената трева предизвика вниманието ми по-скоро като подправка, защото кулинарстването ми е голяма тръпка. Разбрах, че е широко ползвана за аромат на ястията в Тайланд, Виетнам, Камбоджа и Индонезия. Цялото растение има силен аромат на лимон, който ми е любим, като изключим сладкишите.
Въпреки че това растение произхожда от тропиците, става ясно, че то може да се отглежда напълно успешно и у нас, като трябва да се пази от студа. Единствените по-специални грижи които трябва да се положат произтичат от това, че при нашия климат не се образуват семена, в резултат на което размножаването става чрез делене на туфите. За да имате разсад за следващата година, е достатъчно през есента да се раздели една туфа и да се прехвърли в не голяма саксия, която трябва да се държи през зимните месеци на светло и не прекалено топло място. Миналата година пак по повод подправки посях кресон и останах много приятно изненадана.
ТА ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА - НЯКОЙ ГЛЕДАЛ ЛИ Е ЛИМОНОВА ТРЕВА, КОЯТО НА ТОВА ОТГОРЕ СЕ ОКАЗВА И МНОГО КРАСИВА!