Форум за цветя. Можете да получите всякакви съвети за отглеждането на цветя. Енциклопедия цветя - форум


   РАЗМЯНА НА ЦВЕТЯ 

Големи кактуси

200.00 лева
от kateto0404

билка

6.00 лева
от Румяна Горанова

Калатея

6.00 лева
от Румяна Горанова

Дифенбахия

20.00 лева
от Румяна Горанова

Мушки

5.00 лева
от Румяна Горанова

Ендрише

4.00 лева
от Румяна Горанова

кактус

6.00 лева
от Румяна Горанова

Бенджамин

12.00 лева
от Румяна Горанова

Столетник

15.00 лева
от Румяна Горанова

Китайска роза

15.00 лева
от Румяна Горанова

Хей каква зодия сте?

Хей каква зодия сте?

Мнениеот Gradinar » 18 Окт 2009, 10:24

Каква зодия сте?

Ето малко инфо за Цветарите и техните зодии.

Овен:
Любителите цветари, родени под знака на Овена могат да се сблъскат с проблема - бързо изсъхване на почвата, в която растат техните цветя и като следствие - изсъхване на растенията. Макар огнената стихия да включва три знака, Овенът е най-горещият от тях. Неговата гореща природа, вътрешната температура и импулсивност поглъщат влагата от растенията, за които той се грижи. За да са здрави, на вашите растения им е нужно по-обилно поливане отколкото препоръчват справочниците.

Телец:
Когато се грижат за цветятя си, Телците трябва да не забравят чувството си за мярка. Телецът е икономичен знак и неговите растения могат да страдат от излишно пренаторяване, прекалено поливане или силно осветяване. Растенията, поверени на Телеца, са подчинени на законите за икономичност във всичко, затова те ще се чувстват по-добре при недостиг на хранителни вещества, няма смисъл да бъдат глезени с различни торове. Подхранвайки и поливайки растенията си, винаги спазвайте инструкциите, не завишавайте дозата на хранителните вещества, дори малко ги намалете, не подхранвайте цветята си през зимата, а през лятото ги предпазвайте от излишна слънчева светлина.

Близнаци:
Растенията, за които се грижат Близнаците, могат да растат много бързо, изтегляйки се нагоре, но и встрани. Това е свързано с факта, че Близнаците са знак на комуникациите и движението. Този знак отговаря и за обмяната на веществата. Бързият ръст на цветята е благоприятен за стайните растения, но интензивното им израстване ускорява обмяната на веществата и честото им подхранване става необходимост. Ако не искате да виждате своите зелени любимци как се изтеглат нагоре и загиват от изтощение, подхранвайте ги по-често с разнообразни хранителни смеси. Близнаците са въздушен знак, който в голяма степен отразява същността на тази стихия. Затова растенията, отглеждани от Близнаци, се чувстват добре в стая със свеж въздух. Честото наторяване и чистият въздух - това са двете тайни на успеха на цветарите Близнаци.

Рак:
Нерядко любителите цветари, родени под знака на Рака се оплакват, че техните растения умират внезапно в разцвета на силите си. Ракът е водна стихия и като правило, причината техните цветя да се разболеят и да загинат е най-често преувлажняването на почвата или прекалено влажният въздух. Често зелените питомци на Рака страдат от загниване на корените, предизвикано от такова преувлажняване на почвата. Не заливайте толкова обилно с вода цветята си, особено през зимата, давайте възможност на почвата в саксиите да позасъхне, тогава проблемите ви при отглеждането на растенията ще бъдат много по-малко.

Лъв:
Растенията, за които се грижи Лъвът, независимо от техния зодиакален знак, се нуждаят от по-силно осветление. Слънцето управлява този знак, което го прави знак на светлината и любовта. Вашите растения ще се чувстват прекрасно, ако им помогнете да се наслаждават на светлината, като ги поставите на най-светлото място в стаята и им осигурите допълнително осветяване. Известно е, че растенията се чувстват по-добре, ако човекът, който се грижи за тях, не подхожда формално към нуждите им, а разговаря с тях. Най-голяма полза от разговорите с растенията ще получи именно Лъвът. Роден под знака на любовта, любителят цветар Лъв трябва да покаже .на своите цветя и с думи, и с действия, че ги обича.

Дева:
Девата е земен знак, което прави необходимост за Девите, занимаващи се с цветарство старателните грижи за растенията. За да се чувстват добре цветятя, които отглежда Девата, тя трябва да ги заобиколи с грижа, да им служи. За Девите не съществува универсален съвет, който ако тя следва, да й гарантира силни и красиви растения. Нейните растения трябва да чувстват, че за тях се грижат. Поливайте редовно, избърсвайте праха от листата, не оставяйте цветята дълго време да се мъчат в прекалено малки саксии, изрязвайте сухите листа, вързвайте виещите се стъбла, бъдете бавачка за своите любимци и тогава те няма да боледуват.

Везни:
Цветарите, родени под знака на Везните, ако искат да виждат своите цветя силни и здрави, е полезно да знаят, че те се нуждаят не толкова от наторяване, колкото от красива саксия и редовна грижа за външния им вид. Везните са знак-естет, знак, който се стреми към хармония и каквито и растения да отглежда човек, роден под този знак, те ще бъдат здрави, ако листенцата им бъдат винаги измити, а клонките акуратно подрязани. Разбира се, че трябва и да се поливат, и да се наторяват стайните растения, но Везните ще имат прекрасна градина не толкова с помощта на редовно наторяване, колкото ако контролират естетическия вид на растенията си. Завъртайте по-често саксията с цветето, за да не се изгърбва то, устремено към светлината, отстранявайте изсъхналите листа и прецъфтелите цветове, които развалят външния му вид, подрязвайте пищните растения, придавайки на короната красива форма.

Скорпион:
Скорпионите, любители на стайни цветя, нерядко негодуват от нашествието на всякакви насекоми вредители в тяхната градинка. Такава е природата на Скорпиона, привличаща опасни, болестотворни паразити. Скорпионът е единственият знак, изначално притежаващ отрова. Не е задължително представителите на този знак да са с неприятен, отравящ характер, но в тях има потенциална отровна енергия. Съветът към цветарите, родени под знака на Скорпиона, е те по-активно енергия. Съветът към цветарите, родени под знака на Скорпиона, е те по-активно да използват средства за защита и борба с вредителите, профилактично да пръскат растенията си с инсектициди, да добавят в почвата дървесна пепел, за да отблъскват припълзяващите към техните цветя вредители.

Стрелец:
Ако сте родени под знака на Стрелеца и искате да си отгледате хубава градинка със стайни растения, не ги поставяйте далече от прозорците. Стрелецът постоянно се стреми надалеч и растенията, оказващи се под опеката на представители от този знак, ще бъдат доста целеустремени, силно ще се изтеглят дори през зимата, когато активността им е най-малка. Стрелецът е огнен знак и независимо от това към кой знак се отнася растението, за което той се грижи, то ще се нуждае през цялата година от светлина и топлина. Колкото по-далеч от източника на светлина се окажат вашите цветя, толкова по-настойчиво и стремително те ще се протягат към прозореца. Това може да ги изтощи, затова ги поставяйте възможно най-близо до прозореца или ги осветявайте допълнително.

Козирог:
Козирогът е представител на земната стихия, но неговата земя е кристализирала и е станала скала, затова основните му проблеми при отглеждането на стайните растения, ще бъдат свързани с недостатъчно рохкава почва. Вашите цветя могат да боледуват и да растат лошо поради прекалено уплътняване на почвата. За да имате успех в отглеждането на вашите цветя, добавяйте в саксиите пясък и торф за да е по-рохкава пръстта, правете дренаж и по-често разрохквайте горния слой на пръстта в саксията.

Водолей:
Водолеят цветар трябва да разчита повече на "чудо", на "леката си ръка", отколкото на торове и препоръките на професионалните ботаници. Водолей е знак на изненадите, затова е невъзможно да се предскаже с какви проблеми той ще се сблъска при отглеждането на своите цветя. Той трябва винаги да е нащрек, понеже неговите растения могат да се разболеят внезапно. Но въздушната стихия на този знак все пак подсказва нещичко: всички растения, които отглежда Водолеят се страхуват от течение; студеното течение в стаята при висока температура може да бъде за тях фатално.

Риби:
Рибите - последният знак на Зодиака, знак на мъдрост, одухотвореност, божественост. Всички растения, които биха отглеждали представителите на този знак, ще бъдат чувствителни към духовното ниво на своя стопанин. Рибите са най-далече от суетата на материалния свят, затова в дома им стайните растения могат да живеят доста дълго без да бъдат наторявани и почти без да бъдат поливани. По-нужна им е духовната храна. За да процъфтява домашната градинка, може да извършите освещаване, да поливате цветята си с осветена вода и когато общувате с тях, забравете всекидневните си материални грижи.
Аватар
Gradinar
Administrator
 
Мнения: 644
Регистриран на: 21 Окт 2008, 11:50

Re: Хей каква зодия сте?

Мнениеот Areka » 18 Окт 2009, 12:39

Мерси Gradinar, много полезно :D ще го имам впредвид като за зодия Козел :)
Areka
Средно цветенце
 
Мнения: 227
Регистриран на: 07 Юни 2009, 02:36

Re: Хей каква зодия сте?

Мнениеот marchela » 19 Окт 2009, 09:27

Страхотни неща научих и сега ще видите
какви китки ши напрая. :) :)
Само си купувам повечко торчица и започвам
(ще внимавам естествено да не ги пренаторя)
че тогава ще я втасам вече. :) :) :-D
Изображение
Аватар
marchela
Средно цветенце
 
Мнения: 337
Регистриран на: 04 Яну 2009, 15:53
Местоположение: Айтос

Re: Хей каква зодия сте?

Мнениеот tan4eto » 19 Окт 2009, 10:14

И аз така си мислих,че само "отрова" на скорпиона :-D ще ме спаси от буболечките,но явно не.Отивам да си купувам препарати. :)
Аватар
tan4eto
Малко цвете
 
Мнения: 89
Регистриран на: 06 Мар 2009, 12:54
Местоположение: Plovdiv

Re: Хей каква зодия сте?

Мнениеот icegirl » 19 Окт 2009, 14:03

Танче,то за нас скорпитата или добро или нищо :-D
и аз опитвам да ги плаша гадините ама като не се разбират -тичам до магазина и ги черпя :)
icegirl
Аватар
icegirl
Малко цвете
 
Мнения: 63
Регистриран на: 22 Апр 2009, 10:52
Местоположение: София

Re: Хей каква зодия сте?

Мнениеот SuN » 22 Окт 2009, 19:49

Обаче наистина има нещо вярно :) Аз много обичам да си поливам цветята, поливам ,поливам ,преполивам и накрая ... :l
Аватар
SuN
Средно цветенце
 
Мнения: 100
Регистриран на: 21 Мар 2009, 18:04

Re: Хей каква зодия сте?

Мнениеот ilian_tedi1 » 26 Окт 2009, 11:59

аз съм козирог зн :) :) :) ачи трябва сериозно да се захващам да копая саксиите :) :) :)
Аватар
ilian_tedi1
Малко цвете
 
Мнения: 70
Регистриран на: 06 Фев 2009, 12:31Подобни теми


Назад към ДРУГИ

Кой е на линия

Регистрирани потребители: 0 регистрирани


cron