Декоративно-цъфтящи20 септември 2008

Циганче - Impatiens sultani

Създадено от gradinar
събота 20 септември 2008 - 15:14:39
AnnuNewgui3.jpg first_impatiens_bloom.jpg F_Impatiens_XtremeUtopiaMix.jpg impatiens.jpg impatiens_accent_coral.jpg Impatiens_Super_Elfin_Blue_Pearl.jpg

impatiens_sultani.jpgЕдно от десетте най-популярни растения в Европа и САЩ. В последните десет години на миналия век е вече едно от най-продаваните цветя заедно със саксийните хризантеми и пеларгониуми. Много непретенциозно, затова се препоръчва и на начинаещи любители на цветя. Обилно цъфтящо от юни до октомври с най-разнообразни багри, запазващо декортивността си, с възможности да се отглежда като балконско, градинско и дори стайно растение и ниска цена - всичко това го прави желано и достъпно за мнозина.

Родовото название идва от латинската дума impatiens - нетърпелив, което е намек за разпукването на плодовете при най-слабо докосване при някои видове. То е многогодишно, тревисто, със сочни светлозелени стъбла, които се разклоняват и цялото храстче на възрастното растение се обсипва с цветчета - бели, розови, виолетови или оранжево-червени.
Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 3122
Прочетено: 37226 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen